Geschapen naar het beeld van de mens

Origineel gepubliceerd in Tertio.

Wat heeft artificiële intelligentie te maken met vrede? Volgens paus Franciscus heel wat. In zijn boodschap voor de Werelddag van de Vrede ziet hij in de razendsnelle technologische ontwikkelingen van onze tijd mooie vooruitzichten, maar ook ernstige gevaren. Dat is natuurlijk zo met alles wat de mens onderneemt. Zo is AI een vergrootglas voor wie we zijn.

Technologische vooruitgang is van alle tijden. Van het wiel tot het internet: mensen proberen altijd hun levens te verbeteren. Dat is volgens Gods plan, schrijft paus Franciscus, als dat tenminste de hele mensheid ten goede komt. Dan draagt de vooruitgang bij tot de vervolmaking van de schepping en vrede tussen alle volkeren. 

Lees verder op Tertio met een gratis maandlang proefabonnement.