“Geloof leeft op deze school”

Origineel gepubliceerd in Tertio.

Enkele weken geleden opende de protestants-evangelische school De Schatkist officieel de deuren van haar nieuwbouw in Brussel. Onderwijsminister Sven Gatz kwam de school inhuldigden, die enkele jaren voordien nog een advies tot sluiten kreeg. “Ons traject is een aaneenschakeling van wonderen”, zegt directrice Jorien Creemers.

Hoe is de school aan de sluiting ontsnapt?
Jolien Creemers: “Na vele jaren van bidden richtten vijf visionaire mensen De Schatkist op in 2015, in Haren. Een jaar later werd de school echter al doorgelicht door de inspectie – die de hele cluster protestants-evangelische scholen inspecteerde. We hadden toen nog veel te weinig ervaring en, toegegeven, er zat ook een aantal dingen niet juist. Het advies tot sluiten was terecht. We kregen twee à drie jaar om ons te herpakken. Daarin hebben we enorm veel steun gekregen van het katholiek onderwijs, dat ons vakkundig begeleid heeft. IPCO – de koepel van vrije protestants-evangelische scholen – heeft sowieso een sterke administratieve samenwerking met het katholiek onderwijs en volgt ook het katholieke leerplan. Enkel de godsdienstlessen geven we een kenmerkend evangelische invulling.” 

Lees verder op Tertio met een gratis maandlang proefabonnement.